SPC Tegels

Wat is SPC?

Stone Polymer Composite, of kortweg SPC, is een duurzame en stabiele plaat met uitstekende eigenschappen. SPC is een combinatie van kalksteen en PVC, bekleed met een vinyl - of ander oppervalk. Enkele voordelen van SPC zijn watervastheid, het feit dat de plaat nauwelijks 'werkt' en de vele toepassingen voor vloer en wand. 

SPC is een vloer dat wordt gemaakt uit kalksteen- , kunststof- en composietmateriaal. Dit wordt samengeperst tot een SPC vloer en dankzij zijn hoge dichtheid is het paneel enorm stevig. 

SPC is een mileuvriendelijk en 100% recyclebaar product. De productie van SPC is een volledig circulair proces zonder afval en schadelijk uitstoten. 

Alleen maar voordelen dus. Bovendien zijn ze een stuk goedkoper dan bijvoorbeeld gewone tegels en kan je helemaal zelf aan de slag. Dankzij het 4-zijdige kliksysteem monteer je de SPC vloer eenvoudig zelf en hoef je dus geen professional in te schakelen.

Wat zijn de belangrijkste eigenschappen van een SPC vloer?

We zetten graag even de belangrijkste eigenschappen van een SPC vloer op een rijtje:

  • 100% watervast
  • Stoot- en krasbestendig
  • Geringe dikte: ideaal voor renovaties
  • Snelle en schone installatie: insnijden met een stanleymes en breken als gipsplaat
  • Zwevend te leggen of te verlijmen, vaak over de bestaande vloer of wand heen
  • SPC is een milieuvriendelijk en 100% recyclebaar product. De productie van SPC is een volledig circulair proces zonder afval en schadelijke uitstoot.

Gemakkelijk renoveren

Door de geringe dikte zijn SPC vinyl klik tegels ideaal bij renovaties, waar ze in veel gevallen over de bestaande vloer of wand heen geplaatst kunnen worden. Maar ze zijn uiteraard ook heel geschikt voor nieuwbouw. Met de klikverbinding zijn ze op de vloer eenvoudig zwevend te leggen of, zoals ook bij wanden, te verlijme aan de ondergrond. Met een SPC basis en vinyloppervlak zijn ze volledig watervast en kunnen ze overal in huis toegepast worden,  ook in de badkamer. 

 

SPC vloeren combineren met een ondervloer / vloerverwarming

Bij onze SPC vloerplaten bieden wij een speciale ondervloer aan die exclusief ontworpen is om ervoor te zorgen dat eventuele oneffenheden in de ondergrond worden opgevangen. Dit zorgt niet alleen voor een gladde en strakke uitstraling van de vloer, maar ook voor een uitstekende geluiddempende werking.
Bovendien maakt deze ondervloer het mogelijk dat de vloerverwarming soepel en efficiënt door de panelen kan stromen, wat zorgt voor een comfortabele en gelijkmatige warmteverspreiding door de ruimte. Of terwijl SPC is ideaal voor vloerverwarming.