Home » Assortiment » Natuursteen

Natuursteen

Wij bieden de optie voor natuursteen aan. Dit doen wij samen met onze trotse partner 'Natuurlijk Graniet'.

Rust creëren met prachtige tegels voor uw badkamer of keuken, of juist een opvallend element toevoegen aan uw interieur. Met natuursteen zoals graniet, composiet en marmer zijn de mogelijkheden eindeloos. 

Tegels, aanrechtbladen, schouwen. Bijna alles wat u kunt bedenken is te realiseren. Het wordt speciaal voor u op maat gemaakt, geheel naar uw wensen.

 

Graniet

Graniet is een stollingsgesteente, wat betekent dat het is gevormd door ondergronds gestold magma. Deze steensoort bestaat voornamelijk uit kwarts. Graniet wordt veel gebruikt als natuursteen in interieurs, zoals aanrechtbladen. Ook voor sierbestrating is dit gesteente erg in trek. Daarnaast is graniet toepasbaar als stabiele basis voor precisie bewerkings- en meetmachines.

 

Marmer

Marmer is net als graniet een stollingsgesteente en bestaat uit zeer puur calciumcarbonaat. Marmer is erg gewild in de beeldhouwkunst vanwege de verschillende kleuren, transparante lichtval en vastheid van het materiaal. Daarnaast is marmer ook erg geschikt voor vensterbanken, vloeren, schouwen en sanitaire onderdelen.

 

Composiet

Composiet bestaat uit gemalen natuursteen en is, in tegenstelling tot graniet en marmer, met de hand gemaakt. Dit gesteente bestaat voornamelijk uit kwarts en daarnaast uit harsen. Dit materiaal bevat dus wel natuursteen, maar is een vervaardigd product. Composiet wordt vooral toegepast in interieurs, vanwege de stevigheid en uiteenlopende kleurmogelijkheden.

Producten